"När jag åker ut på ett jobb så måste jag gå in helt i ett visst tänkande för att kunna hitta felet. Och då när jag är helt koncentrerad så kommer det ofta någon och frågar typ: 'Hur går det?' eller 'Vill du ha en kaffe?' Den förvirringen, precis innan jag riktigt fattar var jag är, tänkte jag på när jag såg er föreställning."

 

Metin, elektriker, publik till OFF HIGHWAY: mörkret sänker sig för att visa mig världen

OFF HIGHWAY är en scenkonst-duo vars syfte är att bedriva högkvalitativ, experimentell och tvärkonstnärlig scenkonst som utgår ifrån verkliga behov i ett ojämlikt samhälle. Vi som utgör duon heter Indra Linderoth och Nina Jeppsson och vi  är professionella konstnärer med olika bakgrund vars gemensamma målsättning är att utveckla metoder för att lösa upp koloniserande gränsdragningar, färdigpaketerade idéer och identiteter. Genom scenkonsten vill vi skapa utrymme för de möten och konflikter, den poesi och osäkerhet, som marknaden tränger bort. 

OFF HIGHWAY skapar scenkonst för folk att gå vilse och tappa bort sig själva i. Vi vill förlänga den ovissa punkten före förståelsens kategorier lagt sig tillrätta.

Indra Linderoth och Nina Jeppsson är scenkonstnärer utbildade på skådespelarprogrammet vid Stockholms Dramatiska Högskola.

De är grundare av performancegruppen TIR (2008) som skapat ett flertal scenkonstverk i bl.a. Stockholm, Köpenhamn och Istanbul, samt grundare av Jordbro Stadsteater (2012) – en manifestation för det gemensamma och en aktion mot privatiseringar, gentrifiering och mot hela det kapitalistiska systemet.

Sedan våren 2016 gör de konst tillsammans under namnet OFF HIGHWAY.